"Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει."

William Arthur Ward

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Εικονογραφημένα προβλήματα, Μαθηματικά Δ΄τάξης

Φίλοι και φίλες, γεια σας! Μιας και δε βρισκόμαστε στις τάξεις μας, δεν είναι εύκολο εξ αποστάσεως να εμπνεύσουμε τα παιδιά, ώστε να ασχοληθούν με προθυμία με τις ασκήσεις που τους δίνουμε. Λείπει η άμιλλα, λείπουν οι εκφράσεις του σώματος και της φωνής, λείπει η εμψύχωση... Σκέφτηκα λοιπόν να "ζωντανέψω" τα προβλήματα που τους στέλνω με αυτόν τον τρόπο. Θα καταλάβετε τι εννοώ, μόλις κατεβάσετε το αρχείο.Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για να μαθαίνουν διασκεδάζοντας! Το έχουν εξάλλου τόσο ανάγκη αυτόν τον καιρό...  Καλή έμπνευση σε όλους μας!



Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε  το powerpoint. Οι κινούμενες εικόνες παίζουν μόνο στην "Προβολή παρουσίασης".  Περιμένω πάντα τα σχόλια΄σας!

3 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΟΟΟΟ!!!! ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ...ΜΕ ΞΕΚΟΥΝΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφροδίτη μου, σ' ευχαριστώ! Πόσο χαίρομαι που σου... έβαλα ιδέες! Λοιπόν, φτιάχνεις το Powerpoint, το μορφοποιείς κ.λ.π. και ψάχνεις για animated gifs, σε αυτό που θέλεις. Για παράδειγμα αναζήτησα "sea turtle animated gif" και μου έβγαλε αρκετά αποτελέσματα. Επέλεξα ένα και το έκανα αντιγραφή επικόλληση στη διαφάνεια που ήθελα εγώ. Το σπουδαίο είναι ότι η όποια κίνηση διατηρείται και στην Προβολή Παρουσίασης. Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική δουλειά! Σας ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή