"Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει."

William Arthur Ward

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ενότητα 16: "Νιώθω", Γλώσσα, Β΄Δημοτικού

Η Ενότητα αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, όχι τόσο για τα γραμματικά της φαινόμενα αλλά, κυρίως, επειδή δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τα συναισθήματά τους. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε αρκετό υλικό για τη διδασκαλία της. Εύχομαι να σας φανεί χρήσιμο. Όπως πάντα θα χαρώ να μου γράψετε τις εντυπώσεις σας, εάν δουλέψετε στην τάξη κάποια από τις εργασίες. Καλό μάθημα!


1. Παραγωγή λέξεων






Παρακάτω σας έχω δύο μίνι βιβλιαράκια. Το πρώτο αφορά τα συναισθήματα και το δεύτερο το παραμύθι του Αισώπου "Η αλεπού και το λελέκι". Στο πρώτο τα παιδιά θα πρέπει να σκεφτούν και να γράψουν τα συναισθήματά τους. Το δεύτερο είναι στην ουσία εικονογραφημένη η ιστορία, οπότε τα παιδιά μπορούν να την αναδιηγηθούν με βάση τις εικόνες και φυσικά να τη χρωματίσουν. Θα σας πρότεινα να τα εκτυπώσετε και τα δύο σε χαρτί Α3, γιατί γίνονται έτσι πιο εύχρηστα και πιο εντυπωσιακά για τα παιδιά. Για το πώς μετατρέπονται σε βιβλιαράκι μπορείτε να το δείτε εδώ.




. Μίνι βιβλιαράκι για το παραμύθι "Η αλεπού και το λελέκι"



Επίσης πατώντας επάνω σ' αυτήν την εικόνα μπορείτε να βρείτε αφισούλες και επιπλέον υλικό για τις οικογένειες λέξεων.



Τέλος εδώ σας έχω ένα βίντεο που έφτιαξα για τη διαχείριση του θυμού. Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μου στο You Tube. Καλό μάθημα! Περιμένω πάντα με ενδιαφέρον τα σχόλιά σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου