"Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει."

William Arthur Ward

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

1η Ενότητα: "Ένα ακόμα σκαλι", Γλώσσα Δ΄ Δημοτικού

Για την 1η Ενότητα του βιβλίου φύλλα εργασιών μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ, 

  εδώ  και εδώ. Επιπλέον πατώντας εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ένα κριτήριο 

αξιολόγησης. Μια μικρή γεύση όλων αυτών μπορείτε να πάρετε από τις εικόνες που 


ακολουθούν.



 


Για τη λειτουργία των επιθέτων και τα βασικά τους χαρακτηριστικά μπορείτε να βρείτε ένα  σχετικό φυλλάδιο πατώντας επάνω στις εικόνες.

 



Ειδικότερα για τα επίθετα σε -ινος σας έχω εδώ αφισούλες για την τάξη! Πατήστε επάνω στις εικόνες για να τις κατεβάσετε από την ετικέτα "Αφίσες" - "Αφίσες Γραμματικής"

                                       

Η 1η Ενότητα της Γλώσσας της Δ΄τάξης έχει και τη διδασκαλία Υποκειμένου - Αντικειμένου. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω κάτι για να το κολλήσουν τα παιδιά στο τετράδιό τους, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τη δομή μιας πρότασης. Κολλάμε πρώτα τη δεξιά εικόνα και από πάνω κολλάμε και την αριστερή, βάζοντας κόλλα μόνο στο επάνω πλαίσιο έτσι ώστε να μπορεί να "ανοιγοκλείνει".



 Εάν θέλετε να δείξετε περισσότερο υλικό στα παιδιά από την ιστορία της εκπαίδευσης μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας εδώ, για να βρεθείτε στη σχετική ανάρτηση από την ετικέτα "Ευέλικτη ζώνη.


 Τέλος εδώ ένα βίντεο από το κανάλι μου στο You tube για σχολεία από όλον τον κόσμο! Αυτά και καλό μάθημα! Μην ξεχάσετε να μου γράψετε τα σχόλιά σας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου